Nieuwbouw twee energieneutrale woningen aan de Rijksweg te Malden.

Op een ruim kavel tegen de bosrand aan hebben wij het ontwerp voor twee passieve woningen met bijgebouw gemaakt voor een jong gezin en een ouder wordend echtpaar, tevens familie van elkaar. De uitdaging was om binnen het strikte bestemmingsplan en welstandseisen een modern plan te maken. De voorgevel heeft hierdoor een vrij traditionele verschijningsvorm, maar door een strak materiaalgebruik en de open plattegronden krijgt het toch de gewenste moderne en luxe uitstraling. De woningen worden in hoge mate duurzaam gebouwd; ze zullen vrijwel energieneutraal zijn en regenwater wordt hergebruikt.

Naar de oprit van het kavel toe heeft de gehele gevel een gesloten karakter; minimale raampartijen die met houten luiken dicht te zetten zijn. Naar de tuinzijde toe openen de woningen zich totaal en ontstaat een optimaal contact tussen binnen en buiten. De leefruimtes en bijgebouwen zijn op zo´n manier ontworpen dat ze nu en in de toekomst flexibel te gebruiken zijn, waardoor de woningen levensloopbestendig zijn.

Dit duurzame project aan de rand van Heumersoord voeren wij uit in bouwteam.

Begin december zijn wij  gestart met de werkzaamheden. De kelder onder de beide woningen is reeds gerealiseerd.

Architect: Hamers Arquitectura BNA

Opdrachtgevers: Fam. Hamers en Fam. Dirks

Bron: hamersarquitectura.nl