Via een tevreden klant kwamen wij in contact met de bewoners van een mooie 2-onder-1-kap woning in Zeist. De woning in jaren 30 stijl, gelegen in een monumentale wijk, voldeed niet meer aan de huidige gezinssamenstelling. Met de bewoners is een duurzaam plan bedacht waarbij we het karakter van de woning aan de buitenzijde in ere hebben gehouden maar waarbij hun woning aan de binnenzijde optimaal is afgestemd op het heden en de toekomst.
De indeling van de begane grond is op zijn kop gegaan en tevens is de oude garage betrokken bij het woonoppervlak. Voorwaarde was dat de begane grond transparant en open moest blijven maar wel optimaal was te benutten.
Door gebruik te maken van schuifdeuren en doorbraken in de aanwezige muren is er een begane grond ontstaan die perfect aansluit op de bewonerswensen. De mooie doorkijk openhaard en de maatwerk kasten dragen hier positief aan bij. Duurzaam bouwen kwam tot stand door zoveel als mogelijk de huidige bebouwing te gebruiken maar wel optimaal te isoleren en te voorzien van de juiste installatie.
De woning is levensloop bestendig gemaakt door op de begane grond een mogelijkheid te scheppen voor slapen. De nieuwe doucheruimte maakt dat compleet.
Last but not least, de gehele verbouwing is binnen het budget van de bewoners gerealiseerd inclusief de aanpak van tuin en bestrating. De bewoners kijken terug op een fijn bouwproject en kunnen hopelijk de komende jaren met hun gezin genieten van hun mooie woning.