Via een bouwbegeleider waarmee we een eerdere bouw hebben afgerond, kregen wij de aanvraag voor een dakopbouw in Utrecht. Later in het traject gaven de buren aan ook een dergelijke opbouw te willen hebben. Wij hebben deze dakopbouwen voor hen gerealiseerd.

Het gaat om 2 hoogwaardig geïsoleerde dakopbouwen met een Rc waarde van 5.0. Deze opbouwen zijn in prefab uitgevoerd. Dat houdt in dat de wanden en daken en een fabriek gemaakt worden en ter plaatse gemonteerd worden. Dit heeft als voordeel: een kortere bouwtijd ter plaatse.

De dakopbouwen zijn opgebouwd in houtskeletbouw. Tussen het hout zit het dan ook vol met isolatie. Bij het dak is gekozen om van buiten af te isoleren zodat de gehele constructie geïsoleerd is. De dakkapel heeft onderhoudsarme beplating. Qua afwerking zou je van buiten af niet kunnen zien dat er gebouwd is. We hebben er dan ook samen met de klant voor gekozen om dezelfde stijl aan te houden als de buren. Dit geeft een strak aangezicht in de straat.
Vanbinnen zijn de dakopbouwen ruim ingericht. De ene opdrachtgever koos voor twee kamers en een wasmachine-/ drogerkast, de ander opdrachtgever koos voor twee kamers en een badkamer. De twee kamers zijn ook ruim vanwege de dakkapellen op de voor- en achterzijde. Via een nieuwe trap van de eerste naar de tweede verdieping is de dakopbouw eenvoudig te bereiken.

Met een dakopbouw creëer je dus meer ruimte zonder te verhuizen!