Via Architectenbureau Robin Kerssens kregen wij de vraag om een karakteristieke dakopbouw te maken in Amstelveen. De opdrachtgever wilde een extra verdieping op zijn woning voor het realiseren van extra kamers voor slapen en werken. Daarnaast is er ruimte voor een extra toilet en badkamer.

Wij hebben er voor gekozen deze dakopbouw te prefabriceren zodat de bouwtijd zo kort mogelijk zou zijn en daardoor ook minder weersafhankelijk met als bijkomend voordeel minder overlast voor onze opdrachtgever.

Na een periode van voorbereiden zijn wij in mei 2015 gestart met het vervaardigen van de prefab elementen in onze werkplaats. De elementen zijn compleet gemaakt met daarin opgenomen de kozijnen en het elektra.

Op 28 mei 2015 zijn de wanden en dakelementen in één dag geplaatst op de vooraf aangebrachte vloer. Op deze dag zijn de aansluitingen met het dak van beide buren waterdicht gemaakt. In de maand juni is de dakopbouw afgewerkt aan zowel de binnen- als de buitenzijde. Aan de buitenzijde hebben wij steenstrips op cementgebonden beplating verwerkt. Mooi detail is de voorzijde van het balkon waar verticaal metselwerk in streenstrips is uitgevoerd. Op het balkon is de voorzijde van de opbouw bekleed met witte keramische tegels. De zijgevels zijn afgewerkt met verticaal aangebrachte sinusbeplating in een lichtgrijze kleur.

Vrijdag 17 juli 2015 is de dakopbouw op een feestelijke manier opgeleverd. Zowel opdrachtgever als architect en het team van Randewijk Beter Wonen kijkt terug op een fijne samenwerking met een mooi resultaat.

Architect:  Architectenbureau Robin Kerssens te Amsterdam
www.robinkerssens.nl
Opdrachtgever: Familie Koekoek
Oplevering:  medio juli 2015