Renoveren duurzamer en voordeliger dan nieuwbouw

Van één van onze opdrachtgevers uit Zeist kregen wij de vraag een nieuw bijgebouw te plaatsen op de plek van de bestaande garage. Dit bijgebouw moest qua stijl passen bij het woonhuis en de veranda van het woonhuis. Na diverse alternatieven te hebben bekeken kwamen wij tot de conclusie dat het renoveren van de bestaande garage ook tot een fraai resultaat zou lijden en dat dit tevens kostenbesparend zou zijn. Bijkomend voordeel was een lagere milieubelasting doordat er minder gesloopt hoefde te worden.

Er is gekozen voor het verhogen van de bestaande materialen, het vervangen van de kozijnen van de garage en tevens om een deel van de gevel van de garage te bekleden met vooraf gebeitste potdekseldelen. Als extra is een overkapping toegevoegd voor opslag van haardhout.

Door de stijl van de veranda door te zetten in de dakrand en door het bijgebouw te schilderen in de kleurstelling van het woonhuis is een fraai geheel ontstaan. De foto’s spreken voor zich.

Een leuke klus voor een betaalbare prijs met een duurzaam resultaat !