Energie besparen door vloerisolatie, dakisolatie en/of gevelisolatie

Bent u eigenaar van een woning en wilt u deze graag energie besparen? Randewijk Beter Wonen biedt diverse isolatiemogelijkheden zoals vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie. U kunt hiermee energie besparen. Tevens kunnen wij het glas vervangen en/of verbeteren van kierdichting om energiezuiniger te wonen.

Energie besparen op vloerisolatie

Afhankelijk van het soort vloer in uw woning maken wij een voorstel voor isolatie. Vloerisolatie kan op verschillende manieren tot stand komen: door middel van Tonzon-folie (eventueel in combinatie met bodemfolie om vocht te weren), door middel van schelpen, door het aanbrengen van Pur-isolatie (in platen of gespoten) of door middel van isolerende chips. Vooraf bekijken we zorgvuldig de situatie in uw woning (is er bijvoorbeeld voldoende ventilatie in de kruipruimte?) om u een voorstel op maat te bieden. Hierdoor kunt u energie besparen. Vloerisolatie verdient zich meestal binnen afzienbare tijd terug. Ook draagt vloerisolatie in belangrijke mate bij aan meer comfort in huis. Dat vloerisolatie werkt kunt u lezen in het volgende bericht in de Trouw.

Energie besparen op dakisolatie

Zowel een pannendak als een plat dak kan geïsoleerd worden. Dakisolatie is toepasbaar aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde. Dit is in belangrijke mate afhankelijk van de kwaliteit van dakpannen en de huidige afwerking aan de binnenzijde. Dakisolatie is mogelijk door middel van harde isolatieplaten (Pur/EPS), een wollen deken, isolerende folies (in dampdichte danwel damp-open uitvoering) en eventueel door het aanbrengen van een speciale isolatieplaat (Recapan) onder de bestaande dakpannen waarmee u energie bespaart. Ons voorstel wordt afgestemd op uw specifieke situatie en uw wensen. Een isolatiewaarde (Rc) van 6,0 is geen uitzondering. Bij dakisolatie is de terugverdientijd weliswaar langer dan bij vloerisolatie, maar u krijgt er veelal een comfortabeler bovenverdieping of zolder voor terug en u bespaart op uw energierekening.

Energie besparen op gevelisolatie

Voor gevelisolatie kan een spouwmuur geïsoleerd worden door het inblazen van een minerale wol (Supafil) of een EPS-korrel. Graag bekijken we ter plaatse (door middel van een endoscopie) of de betreffende spouwmuur geschikt is voor gevelisolatie. Dit is belangrijk in verband met de Como-garantie en voor het voorkomen van vochtdoorslag. Een halfsteens muur kan geïsoleerd worden door het aanbrengen van een voorzetwand met een isolatieplaat met de benodigde aftimmeringen. Graag komen we in overleg tot de beste oplossing. Gevelisolatie werkt comfortverhogend. De terugverdientijd hangt af van de dikte van de isolatie die toepasbaar is.

Over randewijk Beter wonen

Ook voor het energiezuinig maken van uw bestaande woonhuis bent u bij Randewijk Beter Wonen aan het juiste adres. Randewijk Beter Wonen staat voor duurzaam bouwen. Een bouwbedrijf dat werkelijk duurzaam wil zijn, moet bij de basis beginnen. Dat vertaalt zich naar een andere werkwijze.

Energiezuinig wonen volgens Randewijk Beter Wonen:

  • Aantrekkelijke terugverdientijd

    Vloerisolatie, dakisolatie en/of gevelisolatie met een aantrekkelijke terugverdientijd.

  • Diverse mogelijkheden in uitvoering.

    Vloerisolatie kan bijvoorbeeld tot stand gebracht worden door middel van Tonzon-folie, schelpen, door het aanbrengen van Pur-isolatie of door isolerende chips

  • Advies op maat

    Afhankelijk van de bestaande situatie in uw huis én uw specifieke wensen ontvangt u een  advies op maat!

© 2023 Copyright Randewijk Beter Wonen - Vandaag duurzaam bouwen voor morgen - Ontwerp & realisatie De Indruk