GASBETON CASCO

De keuze voor een gasbeton casco hangt af van het ontwerp van uw woonhuis of gebouw. Als enkelschalige bouw ( dat wil zeggen : geen spouwmuur maar een massieve buitenmuur met isolatie aan de buitenzijde ) mogelijk is dan is een gasbeton casco de juiste keuze.
Ten opzicht van traditionele bouw is lichter bouwen ( qua gewicht ) mogelijk en biedt gasbeton het voordeel beter te isoleren dan traditionele materialen. In combinatie met een hoogwaardige isolatie aan de buitenzijde is een gasbeton casco een prima uitgangspunt voor duurzame nieuwbouw of passief bouwen.
Van het gasbeton casco zijn standaard details voorhanden. In overleg met de producent zijn deze aan te passen naar wens van het ontwerp. Voordeel hiervan is dat het product niet te ingewikkeld ( en dus kostbaar ) is. De productie en montage geschiedt onder Komo-product garantie.
Voordelen van een gasbeton casco zijn een snelle bouwtijd, maatvast bouwen, prima kierafdichting en “strakke” details. Ten opzichte van houtskeletbouw heeft een gasbeton casco als voordeel een grotere massa en daardoor een betere geluidsisolatie.
Onze ervaring is dat een gasbeton casco concurrerend is ten opzichte van traditionele bouw waarbij hoge isolatiewaarden en kierdicht bouwen zonder al te veel moeite ( lees tijd en geld ) te realiseren zijn. Bijkomend voordeel is dat door toepassing van 1 materiaal ook eventuele scheurvorming tot een minimum wordt beperkt.
Een gasbeton casco is een prima keuze voor duurzaam/ passief bouwen in enkelschalige elementen waarbij een strakke afwerking gewenst is.