HOUTSKELETBOUW

Houtskeletbouw is een manier van bouwen die prima past binnen duurzaam of passief bouwen. Combinaties met traditionele bouw zijn heel goed mogelijk. Houtskeletbouw heeft als voordelen een snelle bouwtijd, volledig Prefab, de mogelijkheid de draagconstructie te integreren en een droge bouw.
Door de manier van produceren is houtskeletbouw minder belastend voor het milieu omdat afval zoveel mogelijk wordt voorkomen. Tevens heeft dit als voordeel dat arbeidsomstandigheden optimaal zijn omdat geproduceerd wordt in een veilige omgeving.
Afhankelijk van het ontwerp kan een gebouw deels of helemaal worden uitgevoerd in houtskeletbouw. Door tijdig samen te werken met andere disciplines binnen het bouwteam kunnen onderdelen als kozijnen maar ook voorzieningen voor de installatie grotendeels geïntegreerd worden. Dit heeft als voordeel een snelle bouwtijd maar bevordert ook het kierdicht/ luchtdicht bouwen.
Doordat isolatie kan worden opgenomen in het houtskelet zijn hoge isolatiewaarden mogelijk zonder dat daarvoor direct dikkere wanden en daken nodig zijn. Afhankelijk van de manier van afwerken kan houtskeletbouw prijstechnisch interessanter zijn dan traditionele bouw.
Randewijk Beter Wonen heeft een jarenlange ervaring met houtskeletbouw. Dit van een dakkapel tot een compleet woonhuis in houtskeletbouw. Veelal maken wij gebruik van houtskeletbouw in combinatie met traditionele bouw omdat dit een snelle bouwtijd bevordert, hoge isolatiewaarden mogelijk maakt en uiteindelijk een beter product oplevert.