Dragonder Noord start met “Veenendaal woont duurzaam”

Zaterdag 12 maart a.s. start de actie “Veenendaal woont duurzaam” in Dragonder Noord met een informatiemarkt in Wijkcentrum Aller Erf. Tussen 10:30 en 12:30 uur kunnen bewoners zich laten informeren over o.a. isolatiematerialen, zonnepanelen en warmtepompen. Om 11:00 uur wordt een presentatie gegeven met voorbeelden van maatregelen en een stappenplan om deze uit te voeren.

EPS werkt samen met hout en beton

Een atelierwoning is gebouwd in EPS, waarbij het EPS meergerekend is als constructiemateriaal. Deels is gebruikgemaakt van bij hsb gebruikte technieken, terwijl tevens is geëxperimenteerd met de combinatie met beton. Ook de verdiepingsvloer is van EPS met beton.

In Auterlitz heeft Randewijk Beter Wonen een atelierwoning gerealiseerd in EPS. Bijzonder is dat het EPS niet louter als vlakvulling is gebruikt, maar constructief samenwerkt met materialen als hout en beton. De gemeente heeft deze samenwerking ook in de constructieve berekeningen geaccepteerd. Zo tellen ingestorte betonkolommen bijvoorbeeld maar één wapeningsstaaf. als eerste is het atelier gebouwd om zo ervaring op te doen voor de bouw van de woning zelf. Het atelier was eenvoudiger omdat er geen verdiepingsvloer inzit.

Lees het bericht op bouwwereld.nl

Bron: Bouwwereld – 22 jan 2016

bouwwereld

Duurzaam verbouwen in Rhenen

Duurzaam verbouwen in bouwteam van een groot woonhuis tot 2 onder 1 kap woningen

Van de fam. Drost kregen wij de mooie opdracht om hun woonhuis te splitsen in 2 woningen.

Het ontwerp hiervoor is gemaakt door Bouwkundig Ontwerp en Tekenbureau Dick van Laar BV in samenwerking met de Residentie uit Bemmel. Hierbij is veel aandacht geschonken aan de architectonische waarde van het woonhuis wat ooit als woonhuis annex kantoor gebouwd is.  De detaillering en de uitstraling van het ontwerp passen in het programma van eisen van de opdrachtgever en maken het geheel nog fraaier.

De woning wordt geheel geïsoleerd en voorzien van een duurzame installatie. Dit komt ten goede aan het energieverbruik van de woning waardoor de  energienota voor de opdrachtgever drastisch omlaag gaat.  Tevens zal dit het nodige wooncomfort opleveren.

Wij hopen binnenkort meer info over deze verbouwing te geven.

 

EPS woonhuis en atelier opgeleverd

Op donderdag 10 december is het geëxpandeerd polystyreen (afgekort EPS) woonhuis en atelier opgeleverd

Duurzame verbouw woning Zeist

Open dag “Duurzaam bouwen in EPS”

Na een succesvolle open dag van 6 maart jl. komt er nu ook een tweede open dag ‘duurzaam bouwen in EPS’.

Randewijk Beter Wonen, Weeber Architecten en Bartels & Vedder nodigen u uit om een blik in de toekomst te werpen.

Locatie:                                Oude Postweg 11, 3711AC Austerlitz

Tijdstip:                               van 13:00 uur tot 16:30 uur

“kom op de bouwplaats bekijken hoe slim bouwen er uit ziet en ervaren dat duurzaam helemaal niet duur hoeft te zijn”

Komt u ook een blik werpen in de toekomst? Meld u dan vóór 14 september a.s. aan op engineering@randewijkbeterwonen.nl. Vermeld even met hoeveel personen u komt.

.

logo_randewijk_beter_wonen_nieuw

.

.

.

.

i www.randewijkbeterwonen.nl          e info@randewijkbeterwonen.nl     t 0317 61 22 33

Vergroten woonhuis in stijl Den Dolder

Realisatie dakopbouw in Amstelveen

Realisatie 2x dakopbouw in Utrecht

Duurzame dag 11 april in Rhenen

Zaterdag 11 april jl. werd de eerste duurzame dag in Rhenen gehouden. In en rond het gemeentehuis konden inwoners van Rhenen bekijken wat er zoal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Lokale duurzame organisaties, ondernemers en schoolkinderen hebben hun best gedaan het bezoekende publiek ervan te overtuigen dat duurzaam eigenlijk heel gewoon is. Ook werd de eerste beursvloer van Rhenen georganiseerd waar bedrijven en instellingen hun vraag en aanbod konden uitwisselen. Uiteindelijk werden 10 matches gemaakt; een mooi begin!

Randewijk Beter Wonen heeft in samenwerking met Plat DuS geholpen bij de organisatie van de duurzame dag. Ook werd er weer volop getimmerd aan vogelhuisjes; hiervan zijn er in totaal 50 gemaakt door de aanwezige kinderen.

 

Foto’s duurzame dag Rhenen 
Filmpje duurzame dag Rhenen

Randewijk Beter Wonen met stand op Woon Bewust

Woon bewustfoodvalley

Zaterdag 11 oktober jl. was er een Woon Bewust informatiebijeenkomst in het gemeentehuis van Rhenen. In een gezellige sfeer kwamen ongeveer 250 inwoners van Rhenen bekijken hoe zij hun woonhuis levensloopbestendig kunnen maken.

Randewijk Beter Wonen heeft laten zien hoe levensloopbestendig maken ook duurzaam kan met als voordeel een comfortabeler woonhuis.

Binnenkort volgen in de regio Food Valley nog meer van dergelijke informatiebijeenkomsten onder andere op 5 januari a.s. in De Hokhorst te Renswoude ( van 19:30 – 21:30; adres De Hokhorst 1, 3927 GX, Renswoude ) en op 21 januari 2015 in Nijkerk. Kijk voor verdere informatie hiervoor op woonbewustfoodvalley.nl

stand woonbewust 1

60 gereedschapskistjes gemaakt door jeugd van Achterberg op de Schoneveldsedag 2014

De Schoneveldse dag is een buurtdag met als doel de saamhorigheid in het mooie plattelandsdorp Achterberg te versterken. Achterberg ligt in de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Om de saamhorigheid en betrokkenheid een extra sociale impuls te geven wordt de “De Schoneveldse dag” georganiseerd. Randewijk Beter Wonen was ook dit jaar van de partij! Randewijk Beter Wonen stond daar met een workshop gereedschapskistje bouwen van afvalhout. De jeugd had in totaal 60 gereedschapskistjes gemaakt en dit ondanks het slechte weer. Het duurzame aspect zit hem in het nuttig hergebruik van afval.