Martin

"RANDEWIJK BETER WONEN STAAT VOOR
FLEXIBILITEIT, MEEDENKEN EN ENERGIEZUINIG BOUWEN!"

“Randewijk Beter Wonen staat voor flexibiliteit, meedenken en energiezuinig bouwen!”

Zonnepanelen, muurisolatie, kierdichting en laagtemperatuurverwarming. Het zijn inmiddels bekende termen voor Martin en Bea van der Horst uit Wageningen. Zij schakelden eind 2009 bouwbedrijf Randewijk Beter Wonen in om hun ideale woning te ontwikkelen. Met resultaat: Aan de rand van Wageningen pronkt nu een ruime, energiezuinige woning met opvallend grote raampartijen.   

In september 2011 betrokken Martin en Bea en hun kinderen Anna (12), Marco (10) en Julia (7) hun nieuwe woning. Een moment waar ze maandenlang naar uitkeken. “Op dit perceel stond een oude woning die flink verbouwd moest worden”, vertelt Martin. “De vloer was in heel slechte staat en op het dak lag slechts een dunne plank met een rijtje dakpannen. De kosten van verbouwen zouden enorm zijn, waardoor het aantrekkelijker werd om het huis te slopen en voor nieuwbouw te kiezen.”

De familie koos bewust voor bouwbedrijf Randewijk Beter Wonen. “Ik sprak verschillende mensen die erg tevreden waren over de werkzaamheden van Randewijk. Ter orientatie heb ik destijds ook twee catalogusbouwers benaderd. Een woning uit een catalogus is weliswaar iets goedkoper, maar bij Randewijk Beter Wonen kun je een woning op maat laten bouwen. Precies zoals je wilt. Daarbij was het contact met Randewijk erg prettig. We wilden een energiezuinige woning met grote raampartijen en drie gelijke slaapkamers voor onze kinderen. Er werd goed naar onze wensen geluisterd en met ons meegedacht.”

Een duurzame woning was een bewuste keuze. “Dat is een principe kwestie. Waar het voorheen ook een stuk duurder was om energiezuinig te bouwen, is dat tegenwoordig een stuk betaalbaarder geworden.” Er werden diverse maatregelen genomen om een energiezuinige woning te realiseren. Vertelt: “De muren zijn extra geïsoleerd en we hebben kunststof kozijnen met tripleglas. Daarnaast liggen er zonnepanelen op het dak en is het huis uitgerust met een zonneboiler voor het verwarmen van tapwater, een warmtepomp die warmte uit de lucht haalt, kierdichting, warmte terugwin-ventilatie en een laagtemperatuurverwarming.”

Randewijk Beter Wonen bleek ook flexibel tijdens de bouwwerkzaamheden. Vertelt: “Tijdens de bouw besloten we dat we toch graag een extra douche in huis wilden. Dat was geen enkel probleem. Tijdens de bouw konden we gerust een kijkje komen nemen. Ik waardeer het dat men met ons meedacht en niet blind de bouwtekening volgde. Voor onze kinderen was het ook een hele ervaring. Door regelmatig – voorzichtig! – een kijkje te nemen, werden ze op een leuke manier bij de bouw betrokken. Bij projectbouw kun je vaak stiekem op zondag even gaan kijken, of op afspraak, maar daar was bij Randewijk geen sprake van.”

In september 2011 kon de familie verhuizen naar hun nieuwe woning. “Het bevalt heel goed. We hebben een ruim huis dat dankzij de laagtemperatuurverwarming ook altijd warm is. Op een schitterende plek aan de rand van Wageningen. We zijn heel blij met het eindresultaat!”

© 2023 Copyright Randewijk Beter Wonen - Vandaag duurzaam bouwen voor morgen - Ontwerp & realisatie De Indruk