In 2015 kochten we een jaren ’30 woning met flink achterstallig onderhoud. Omdat we de woning klaar wilden maken voor de toekomst zochten we een duurzame aannemer: We wilden het huis anders indelen en vooral energiezuiniger maken. Bij de zoektocht naar een geschikte aannemer werd duidelijk dat de meeste aannemers geen oog hadden voor het energie-aspect van de woning.

Uiteindelijk kwamen we bij Randewijk uit. Duurzaam bouwen zit ze echt in het bloed. Het hele verbouwtraject is bijzonder prettig verlopen. Er werd goed naar onze wensen geluisterd en er werd goed meegedacht en waar mogelijk alternatieven aangedragen. Aangezien wij geen bouwkundige ervaring hebben, was deze intensieve verbouwing voor ons een spannend traject. Gelukkig kon Randewijk ons goed meenemen en alle ingrepen duidelijk en eenvoudig aan ons uitleggen. Je kunt merken dat duurzaam verbouwen consequent wordt doorgevoerd met oog voor (het jaren ’30-)detail.

Uiteindelijk is bijna het hele huis gestript en zijn alleen de buitenmuren en enkele binnenmuren blijven staan. Vanuit die situatie is het huis op een energetisch duurzame wijze weer opgebouwd. Met oa triple glas en extra isolatie aan de muren, vloer en plafond. Daarnaast zijn alle kieren gedicht (getest met een blowerdoortest) en is er een CO2 gestuurde ventilatie met warmte-terug-win-systeem geplaatst. Het huis bleek hiermee zo goed geïsoleerd te zijn dat we van het gas af konden en een warmtepomp konden installeren.

Al met al zijn we zeer tevreden met het eindresultaat van de verbouwing en met de plezierige samenwerking met alle medewerkers van Randewijk.