Home 5 Duurzame (Nieuw)bouw

Duurzame nieuwbouw & bestaande verbouw

Duurzame nieuwbouw: Investeren in een toekomstbestendig gebouw

Bent u op zoek naar duurzame nieuwbouw waarbij u kunt rekenen op kwaliteit en vakmanschap? Bij Randewijk Beter Wonen staat duurzaam bouwen, verbouwen en renoveren hoog aangeschreven.

Wij geloven in het creëren van woningen die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst blijven voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen en comfort.

Enerziezuinig en duurzaam

Vormen van Duurzaam bouwen

Energiezuinig en duurzaam - zonneboiler

Luchtdicht bouwen

Luchtdichting (problemen) situeren zich vooral in de aansluitpunten tussen verschillende delen van het gebouw zoals de aansluiting tussen muur en vloer, tussen muur en dak, tussen muur en ramen. Deze punten noemt men ook wel de bouwknopen. Het is belangrijk dat betrokken partijen goed nadenken hoe deze punten te gaan uitwerken alvorens het starten van de bouw.  Het is belangrijk dat alle betrokken partijen goed op de hoogte zijn van de ambities wat luchtdichtheid betreft.

Energiezuinig en duurzaam - isolatie

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt tal van voordelen voor duurzaam bouwen. Randewijk Beter Wonen legt de focus op deze innovatieve bouwmethode, waarbij de constructie wordt opgebouwd met een houten skelet. Dit resulteert in een lichtgewicht en energiezuinig gebouw met uitstekende isolatie-eigenschappen. Dankzij de flexibiliteit van houtskeletbouw kunnen maatwerkoplossingen worden gerealiseerd, waarbij de wensen van de klant centraal staan. Bovendien zorgt de snelle bouwtijd voor een efficiënt proces.

Energiezuinig en duurzaam - zonneboiler

Passief Bouwen

Passief bouwen gaat verder dan duurzame nieuwbouw. Het betekent zelf energie opwekken en minimaliseren van energiebehoefte. Hoewel het passief maken van een traditioneel woonhuis een grotere investering kan vergen, leidt out-of-the-box denken tot voordeligere en kwalitatieve woningen. Door het optimaliseren van isolatie en gebruik van passieve oplossingen, zoals slimme gevel openingen, is passief bouwen onderhoudsarm en duurzaam.

Randewijk beter wonen - bouw constructie

Samen energie besparen

Samenwerking met lokale partners voor duurzaamheid op maat

Randewijk Beter Wonen heeft de nodige ervaring voor wat betreft duurzaam bouwen. Diverse tevreden klanten gingen u voor. Door als teamcoach het juiste team samen te stellen en aan te voeren, kunnen wij duurzame nieuwbouw erg aantrekkelijk voor u maken. Gereedschappen als BIM en LEAN zijn daarbij een vanzelfsprekendheid.

Kwaliteit en duurzaam bouwen

Randewijk is er om u te helpen duurzaam te (ver)bouwen

Door slim te (ver)bouwen krijgt u een huis dat klaar is voor de toekomst.

U ervaart meer wooncomfort, u heeft een lager energieverbruik waardoor u profiteert van lagere maandlasten daarnaast verkleint u uw footprint.

Voor u op korte termijn veel directe voordelen, op de langere termijn draagt u bij aan een leefbare en toekomstbestendige omgeving voor onze volgende generaties.

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Energieneutraal bouwen
Uw gebouw energieneutraal door zichzelf te voorzien van energie middels eigen opwek (zonnepanelen).

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Zonne-energie
Gebruik zonne-energie als duurzame (stroom)bron voor uw woning of gebouw.

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Luchtdicht bouwen
Luchtdicht bouwen draagt bij aan een energiezuinig gebouw en is een onderdeel van passief bouwen.

Randewijk Beter Wonen - Isolatie

Isolatie
Fors energie besparen door gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen. Voor dak, vloer, spauw en gevel.

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Duurzame nieuw- en verbouw
Gebruik legio verbeteringen om uw huis duurzaam te (ver)bouwen.

Bekijk onze recensies

Wij scoren 5 sterren bij onze klanten!